Undervisningsmiljøvurdering

Konklusion

Miljøundersøgelsen bygger på DCUM spørgeskema den 30. august 2018.

Undersøgelsen viser, at der er tilfredshed på Hjembæk Efterskole - ud fra de adspurgte områder.

Generelt er der god tilfredshed blandt eleverne, selvom der stadig er ældre bygninger på skolens område. Skolens værksted, køkken og udendørsarealer er der stort set tilfredshed blandt alle indsamlet spørgeskemaer.

Den nye bygning som blev indviet i januar 2018 med de 1200 m2 med sportshal og seks klasseværelser, samt fitness og lokale til kreative aktiviteter har minimeret mange af de ønsker der har været de tidligere omkring bedre fysiske undervisningslokaler. Bl.a. de intelligente lysstyringsmoduler, som selv tilpasser belysning i klasserne, afhængigt af lysindfald fra udendørsområderne har været en stor gevinst i undervisningen. Et andet fokusområde var udskiftning af luft i lokalerne. I forbindelse med opførsel af den nye bygning er der etableret et ventilationssystem, som er tilpasset forskrifter om ventilation og udluftning i undervisningslokaler.

Et kerneområde i 2019 jf. spørgeskemaet fra den 30. august 2018 er at få etableret et par ekstra (nye) wc/badefaciliteter ved elevværelserne, hvilket er et arbejde skolen forventer at igangsætte, så det er klart i juni 2019. Punktet/spørgsmålet omkring ”Er du tilfreds med skolens badeværelse” var svaret omkring 73 procent var mindre tilfreds med dette.

Skolen har en mobbepolitik, som er synlig på hjemmesiden. I 2018/19 har skolen igen valgt, at have temadage omkring trivsel og mobning, samtidig med at der bruges morgensamlinger på emnet. Desuden vil elevrådet i skoleåret 2018/19 evaluere skolens mobbepolitik for af få den ajourført. Ungdomsgenerationen udvikler sig hele tiden, derfor må skolens mobbepolitik følge med denne udvikling.