Hjembæk Efterskole tilbyder 9. klasses-prøve i dansk og matematik. (folkeskolens afgangsprøve).
​Jf. folketinget vedtog i juni 2015 en ændring af forsøgsbestemmelsen i lov om efterskoler og frie fagskoler, der gør det muligt for efterskoler og frie fagskoler, der er godkendt med et samlet særligt undervisningstilbud, at iværksætte forsøg, der går ud på at tilbyde elever, at de alene behøver at aflægge folkeskolens 9. -klasseprøver i fagene dansk og matematik. Skolens elever er fritaget for at gå op til 9. klasses-prøve i fuldt omfang og en del går slet ikke op - på grund af deres indlæringsmæssige vanskeligheder. Bl.a. ved forældre- og optagelsessamtaler, taler lærerne med elev og forældre om hvilke mål den enkelte elev har vedrørende 9. klasses-prøve i dansk og matematik. Alle undervisningsfag er beskrevet i del 2 i indholdsplanen.